nikaiarenti@hotmail.com . Στο email αυτό στείλτε καταγγελλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε να δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιευτεί, όπως θέλετε, και εάν θέλετε, ανώνυμα η επώνυμα. Ξεσηκωθείτε, παλέψτε, αντιδράστε και αντισταθείτε σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε κείμενο, φωτογραφία, ιδέα, σχόλιο είναι ελεύθερο για αντιγραφή σε οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικό και έντυπο. Σκοπός του ιστότοπου είναι η διάδοση σκέψεων και ιδεών και όχι η προβολή του δημιουργού του.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Συγχωνεύσεις Σχολείων

Ξεκινάει απ' ότι φαίνεται η συγχώνευση των σχολείων στη Νίκαια με τα Δημοτικά 12ο, 17ο και 28ο. Τρία Δημοτικά σχολεία γίνονται δύο. Παράλληλα ξεκινάει και η μάχη, γιατί περί μάχης πρόκειται, για να μην περάσει αυτή η συγχώνευση. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των τριών σχολείων έβγαλαν ανακοίνωση και καλούν τους γονείς σε συνάντηση για συζήτηση-ενημέρωση για το τρόπο δράσης όλων των φορέων απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Το κείμενο, που έπεσε στα χέρια μου, λέει


" Φίλοι Γονείς, Δάσκαλοι, Συμπολίτες,
Σήμερα καταργούν το σχολείο μας. Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, το 30% των σχολείων της Αττικής θα ενοποιηθούν και θα συνενωθούν. Το 28ο Δημ. Σχολείο (Πέτρινο) είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, είναι 6/τάξιο, που σημαίνει ότι κάθε δάσκαλος έχει αναπτύξει προσωπική επαφή όχι μόνο με το τμήμα του αλλά και με το σύνολο των μαθητών, διαμορφώνοντας το σχολείο σε μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά μας. Το ίδιο ισχύει και για το 12ο και 17ο Δημοτικά σχολεία του συγκροτήματος.
Σήμερα συγχωνεύουν σχολεία, αύριο θα απολύουν δασκάλους και θα στοιβάζουν 30 ή και παραπάνω μαθητές σε μια τάξη, μεθαύριο θα μας ζητάνε να πληρώσουμε τα βιβλία και την επομένη να πληρώσουμε δίδακτρα φοίτησης.
Φίλοι Γονείς, Δάσκαλοι, Συμπολίτες,
Ας ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί. Οι παιδικές ψυχές δεν συγχωνεύονται. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στην Ιστορία μας, στα παιδιά μας να αντισταθούμε στα σχέδια υποβάθμισης της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών μας.
Απαιτούμε,
Να μην γίνει καμία συγχώνευση σχολείων στην Νίκαια.
Να μην χαθεί ούτε ένα τμήμα, να μην φύγει ούτε ένας δάσκαλος.
Να καλυφθούν όλα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό.
Να δοθούν λεφτά στην Παιδεία.
Ζητάμε,
από την δημοτική αρχή, τον κ. Ιωακειμίδη, και όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις να σταθούν στο πλευρό μας έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.
Από τους βουλευτές της περιοχής μας να μην συναινέσουν στα σχέδια της Υπουργού Παιδείας.
ΕΣΥ, ο ΓΟΝΙΟΣ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ. Έλα να παλέψουμε μαζί και να ακυρώσουμε τα σχέδια τους. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Έλα να οργανώσουμε και να συναποφασίσουμε τον αγώνα μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011 στις 19.00 όλοι στη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο ΣΧΟΛΕΙΟ. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.  
    ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 12ου, 17ου, 28ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ"


Εμείς συνυπογράφουμε το κείμενο και θα θέλαμε τη γενική κινητοποίηση των γονέων της Νίκαιας. Σήμερα είναι τα συγκεκριμένα σχολεία, αύριο μπορεί να είναι το δικό μας σχολείο. Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, όλα είναι στο στόχαστρο. Εάν τους επιτρέψουμε να κάνουν την αρχή ποιός ξέρει που θα σταματήσουν.

ΟΧΙ κύριοι της πολιτικής. ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί και ΔΕΝ θα τα πληρώσουμε.

Κύριε Δήμαρχε της Νίκαιας
Μέχρι τώρα ακούμε σε όποιες συγκεντρώσεις σε έχουμε δει να λές όμορφα λόγια για στήριξη των δημοτών. Ήρθε η ώρα να αφήσεις τα λόγια και να κάνεις κάτι σήμερα. Πήγαινε στη συγκέντρωση των γονέων την Τετάρτη όχι για να μιλήσεις, αλλά δείχνοντας το έγγραφο που σήμερα κιόλας θα στείλεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς δηλώνοντας τους ότι είσαι με τα παιδιά και τους γονείς του Δήμου σου και ότι δεν θα περάσει αυτό που αποφάσισαν.

Εκτός κι αν η μόνη συγχώνευση που πάλεψες να μη γίνει, θυμάσαι, με απεργίες πείνας, εμφανίσεις με σθένος στα κανάλια και όλα τα υπόλοιπα φολκλορικά, ήταν αυτή για τη συγχώνευση των Δήμων Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Εκεί βέβαια, μόλις εξασφάλισες το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου, όλα έγιναν παρελθόν.

Εδώ όμως, δεν έχουμε να σου δώσουμε κανένα χρίσμα και κανένα αντάλλαγμα παρά μόνο την αποδοχή μας. Δεν είναι και λίγο νομίζω. Πάρε θέση με έργα στο συγκεκριμένο πρόβλημα έχοντας στο μυαλό σου ότι οι γονείς και τα παιδιά θα κερδίσουν τη μάχη. Και τότε θα γίνει απολογισμός ποιος ήταν συμπαραστάτης και ποιος όχι.

Οι Νικαιώτες, ιστορικά, ξέρουν να αγωνίζονται και δεν ξεχνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου