nikaiarenti@hotmail.com . Στο email αυτό στείλτε καταγγελλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε να δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιευτεί, όπως θέλετε, και εάν θέλετε, ανώνυμα η επώνυμα. Ξεσηκωθείτε, παλέψτε, αντιδράστε και αντισταθείτε σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε κείμενο, φωτογραφία, ιδέα, σχόλιο είναι ελεύθερο για αντιγραφή σε οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικό και έντυπο. Σκοπός του ιστότοπου είναι η διάδοση σκέψεων και ιδεών και όχι η προβολή του δημιουργού του.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ξεσηκώθηκαν τα σχολεία


Οπως είχε ανακοινωθεί, τα δημοτικά σχολεία 12ο, 17ο, 28ο της Νίκαιας προχώρησαν στην κατάληψη της λεοφώρου Πέτρου Ράλλη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγχώνευση των σχολείων τους.


Δυναμικά, δάσκαλοι, γονείς, παιδιά και άλλοι φορείς συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποκλεισμού του δρόμου για 1 ώρα, πορεία μέχρι το Περιβολάκι και επιστροφή στο σχολείο. Φυσικά αυτή η κίνηση ήταν μόνο η αρχή. Η μάχη θα συνεχιστεί, μέχρι όλοι να καταλάβουν ότι αυτό το μέτρο της κατάργησης σχολείων δεν θα περάσει. Όπως έλεγε το κεντρικό πανό "ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ".

Η πορεία
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα επαναληφθεί το ίδιο, την ίδια ώρα. Αυτή τη φορά, σίγουρα θα συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι, από διάφορους φορείς της πόλης. Το σίγουρο είναι ότι όλοι είναι αποφασισμένοι να μην περάσουν τα σχέδια του Υπουργείου.

Ο ιστότοπος βρέθηκε στο χώρο της κινητοποίησης και κατέγραψε τις κινήσεις παιδιών και συνοδών καθώς και τους επώνυμους που στήριξαν την συγκέντρωση και συμμετείχαν ακόμη και στην πορεία όπως ο Δήμαρχος Νίκαιας κος Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας κος Στέλιος Μπενετάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κος Γιάννης Αγγελινιάδης και ο επικεφαλής της "κόντρα στο ρεύμα" κος Κώστας Παπαδόπουλος



Ο Δήμαρχος Νίκαιας κος Ιωακειμίδης συνομιλεί με την
διευθύντρια του 28ου Δημοτικού Νίκαιας κα Λαχουρή
Μπράβο τους που συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την μορφή διαμαρτυρίας. Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία τους και ειδικά του δημάρχου, που συμμετείχε ακόμη και στην πορεία, και έδειξε, με αυτόν τον τρόπο, ότι θα σταθεί στο πλευρό όλων για να μη χαθούν σχολεία στη Νίκαια.
Ο πρώην δήμαρχος κος Μπενετάτος με τον
δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης κο Αγγελινιάδη

Ο επικεφαλής του "κόντρα στο ρεύμα" κος Παπαδόπουλος
μετά το τέλος της πορείας
Ευρηματικά και τα συνθήματα που φώναζαν με ξεχωριστό σθένος ειδικά τα παιδιά.

"ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"
"ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"
"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"

Τέλος, να το αναφέρουμε, σημαντική η συμβολή των αντρών της αστυνομίας που περιφρούρησαν μικρούς και μεγάλους, ώστε να πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία με ασφάλεια.

Σε αναμονή των νέων κινητοποιήσεων που σύντομα θα λάβουν χώρα, δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται για την ανατροπή όλων των απαράδεκτων αποφάσεων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου