nikaiarenti@hotmail.com . Στο email αυτό στείλτε καταγγελλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε να δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιευτεί, όπως θέλετε, και εάν θέλετε, ανώνυμα η επώνυμα. Ξεσηκωθείτε, παλέψτε, αντιδράστε και αντισταθείτε σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε κείμενο, φωτογραφία, ιδέα, σχόλιο είναι ελεύθερο για αντιγραφή σε οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικό και έντυπο. Σκοπός του ιστότοπου είναι η διάδοση σκέψεων και ιδεών και όχι η προβολή του δημιουργού του.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέα κινητοποίηση σχολείων

Σε νέα κινητοποίηση, επανάληψη της Δευτέρας, θα προχωρήσουν σήμερα τα δημοτικά σχολεία 12ο, 17ο και 28ο Νίκαιας. Με κεντρικό στόχο την ανατροπή των σχεδίων για συγχώνευση-κατάργηση των σχολείων συμμετέχουν δάσκαλοι, γονείς, παιδιά και φορείς της πόλης. Το κείμενο έχει ως εξής

" Φίλοι Γονείς, Δάσκαλοι, Συμπολίτες,
Σήμερα καταργούν το σχολείο μας. Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, το 30% των σχολείων της Αττικής θα ενοποιηθούν και θα συνενωθούν. Το 28ο Δημ. Σχολείο (Πέτρινο) είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, είναι 6/τάξιο, που σημαίνει ότι κάθε δάσκαλος έχει αναπτύξει προσωπική επαφή όχι μόνο με το τμήμα του αλλά και με το σύνολο των μαθητών, διαμορφώνοντας το σχολείο σε μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά μας. Το ίδιο ισχύει και για το 12ο και 17ο Δημοτικά σχολεία του συγκροτήματος.
Σήμερα συγχωνεύουν σχολεία, αύριο θα απολύουν δασκάλους και θα στοιβάζουν 30 ή και παραπάνω μαθητές σε μια τάξη, μεθαύριο θα μας ζητάνε να πληρώσουμε τα βιβλία και την επομένη να πληρώσουμε δίδακτρα φοίτησης.Ας ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί. Οι παιδικές ψυχές δεν συγχωνεύονται. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στην Ιστορία μας, στα παιδιά μας να αντισταθούμε στα σχέδια υποβάθμισης της ζωής και της μόρφωσης των παιδιών μας.
Απαιτούμε,
Να μην γίνει καμία συγχώνευση σχολείων στην Νίκαια.
Να μην χαθεί ούτε ένα τμήμα, να μην φύγει ούτε ένας δάσκαλος.
Να καλυφθούν όλα τα κενά σε διδακτικό προσωπικό.
Να δοθούν λεφτά στην Παιδεία.
Ευχαριστούμε
την δημοτική αρχή, τον κ. Ιωακειμίδη, όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις την Ένωση Γονέων Νίκαιας και το Σύλλογο Δασκάλων Νίκαιας που στάθηκαν, μέχρι στιγμής, στο πλευρό μας έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια.

Ζητάμε
Από τους βουλευτές της περιοχής μας να μην συναινέσουν στα σχέδια της Υπουργού Παιδείας, και τους καλούμε να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό μας.
ΕΣΥ, ο ΓΟΝΙΟΣ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ. Έλα να παλέψουμε μαζί και να ακυρώσουμε τα σχέδια τους. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:30, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2-3 11 ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΞΑΝΑ, ΣΤΗΝ Π. ΡΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ."

4 σχόλια:

  1. Ολοι πρέπει να συμπαρασταθούμε και να συμμετεχουμε στην κινητοποίηση αυτή. Αύριο σίγουρα θα έρθει και η δική μας σειρά. Ακόμη κι αν δεν γίνει συγχώνευση των δικών μας σχολείων, σίγουρα θα αρχίσουν να μεταφέρουν παιδιά από το ένα σχολείο στο άλλο για να συμπληρώνουν τάξεις και να απολύουν δασκάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έγινε επίσημα γνωστό το Υπουργείο και η Περιφέρεια προωθούν τις παρακάτω συγχωνεύσεις σχολείων στην περιοχή ευθύνης του ΠΥΣΔΕ Πειραιά:

    • ΓΕΛ Καστέλας στο 2ο ΓΕΛ Πειραιά,
    • 3ο ΓΕΛ Πειραιά με 13ο ΓΕΛ Πειραιά (υπό προϋποθέσεις),
    • 12ο ΓΕΛ Πειραιά στο 9ο ΓΕΛ Πειραιά,
    • 9ο Γυμνάσιο Πειραιά με 11ο Γυμνάσιο Πειραιά,
    • 1ο ΕΠΑΛ Ρέντη στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά,
    • 15ο Γυμνάσιο Πειραιά με 14ο Γυμνάσιο Πειραιά,
    • 11ο ΓΕΛ Πειραιά με 10ο ΓΕΛ Πειραιά,
    • 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πειραιά με 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πειραιά και
    • 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας με 8ο Γυμνάσιο Νίκαιας.

    Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά έχει δηλώσει ότι είναι αντίθετο με οποιαδήποτε συγχώνευση – κλείσιμο σχολείου. Για την άμεση προετοιμασία των κινητοποιήσεων που πρέπει να γίνουν με στόχο την ακύρωση του σχεδίου συγχωνεύσεων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους συναδέλφους σε ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 9/3, στις 2 μμ στο χώρο που γίνονται οι γενικές συνελεύσεις (σχολεία Τζαβέλα).

    Πειραιάς, 28/02/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχολείο θέλει να κλείσει το Υπουργείο "παιδείας" ;

    28o Δ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ

    Ιστορικό σχολείο, θεμελιωμένο, από το 1946. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη μας, το οποίο είναι χτισμένο εξ' ολοκλήρου από πέτρα. Σ' αυτό φοίτησαν πολλές γενιές Νικαιωτών, απλοί άνθρωποι αλλά και επιστήμονες, αθλητές όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, και λοιποί πολλοί, οι οποίοι το επισκέπτονται με συγκίνηση.

    Ανακαινίσθηκε πλήρως και εξοπλίσθηκε, το 2010, έτσι ώστε να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις καλής και επαρκούς λειτουργίας, όσο αφορά την παραμονή των μαθητών στο χώρο του σχολείου και αφετέρου την αποτελεσματική παραγωγή διδακτικού και παιδαγωγικού έργου.

    Διαθέτει ειδικές ράμπες για παιδιά με ειδικές ανάγκες, εφόσον φιλοξενεί δύο μαθητές με κινητικά προβλήματα.

    Έχει 120 μαθητές με μέσο όρο, τμημάτων, 20 μαθητές ανά δάσκαλο.

    Υπάρχουν τμήματα με περισσότερους από 20 μαθητές και τμήματα με λιγότερους από 20, που όμως λόγω των μαθησιακών δυσκολιών και μαθητών με ειδικές ανάγκες επιβάλλουν, ακόμα, πιο ολιγομελή τμήματα.

    Λειτουργεί Τμήμα Ένταξης το οποίο έχει 13 παιδιά, αγγίζοντας την οροφή του προβλεπόμενου ορίου το οποίο έχει οριστεί από το υπουργείο Παιδείας.

    Επιπροσθέτως, τα άλλα δύο Τμήματα Ένταξης, του 12ου και 17ου Δ.Σ. που συναυλίζονται με το 28ο Δ.Σ., είναι υπερπλήρη σε αριθμό μαθητών και έτσι θα δημιουργηθεί κενό στην αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων αφού με την κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπ/κών του σχολείου, θα καταργηθεί και το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας.

    Στο σχολείο μας, φοιτούν πολλοί αλλοδαποί μαθητές, κάποιοι εκ των οποίων είναι και Ρομά. Το σχολείο εκμεταλλεύθηκε κάθε εκπ/κό πρόγραμμα, Φροντιστηριακό Τμήμα, πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, για αλλοδαπούς μαθητές και Ρομά αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τη γνώση και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας .Παρά το γεγονός της οικονομικής αβεβαιότητας, για όλους, οι εκπ/κοί, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί τις υπερωρίες τους έως και τον Ιανουάριο του 2011, με φιλότιμο επανέλαβαν τις αιτήσεις για το σχολικό έτος 2010-11, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στο χώρο του σχολείου, τους μαθητές τους και να μη διακοπεί αυτή η προσπάθεια.

    Το σχολείο συνεργάζεται με υπηρεσίες υποστήριξης μαθητών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. (Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Τζανείου Νοσοκομείου, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Νίκαιας κ.λ.π.) που έχουν υποστηρίξει εγγράφως τη θέση τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η διατάραξη του σταθερού σχολικού περιβάλλοντος και εκπ/κού πλαισίου.

    Η σχολική σύμβουλος, στην εποπτεία της οποίας βρίσκεται το σχολείο, διετύπωσε, προφορικά, στη Δ/ντρια του σχολείου και ζήτησε απ' αυτήν να το ανακοινώσει δημόσια στη Γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των τριών σχολείων και των εκπ/κών καθώς και των τοπικών παραγόντων ότι αντιτίθεται στην συγχώνευση του σχολείου λόγω του ιδιαίτερου παιδαγωγικού ρόλου που έχει στην περιοχή όπου λειτουργεί.

    Επίσης, ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε. Πειραιά τοποθετήθηκε δημόσια στην γενική συνέλευση διατυπώνοντας και τη δική του αντίθεση λέγοντας ότι ,ως 6/θέσιο σχολείο με τον αριθμό των παιδιών που έχει και τον τρόπο που λειτουργεί, είναι λειτουργικά ιδανικό, όπως ανέφερε, σχολείο και δεν πρέπει να συγχωνευθεί.

    Επιπλέον, στο σχολείο μας φοίτησαν και φοιτούν μαθητές, οι οποίοι διέπρεψαν και διαπρέπουν σε εγχώριες και διεθνείς, αθλητικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας, ότι το σχολείο μας δεν παρέχει μόνο στήριξη στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, αλλά προάγει και τις ιδιαίτερες ικανότητες των μαθητών του.
    πως να μην σας το κλείσουν Κυρία Διευθύντρια , εσείς εκεί ασκείται παιδαγωγικό έργο , θέλετε να βγούν τα παιδιά μας αύριο και να κοιτάνε ψηλά στο αύριο
    αυτοί βλέπουν τα παιδιά μας σαν αριθμούς, και θέλουν να βγούν τα παιδιά μας απο το "δικό τους σχολείο" με σκυφτό το κεφάλι .
    Εμείς είναι το ζητούμενο θα τους αφήσουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αίτημα μας σαν "κόντρα στο ρεύμα" προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΔΣ για να γίνει δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των συγχωνεύσεων , απο τις 14/2 στις 28 ο δήμαρχος μας ειπε , 14 μέρες μετά ότι δεν είχε χρονο να το κάνει!!
    δικά σας τα συμπεράσματα


    Αίτημα της Κίνησης Πολιτών "κόντρα στο ρεύμα" για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων
    Νίκαια, 14 Φεβρουαρίου 2011

    Προς τον Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γ.Ιωακειμίδη
    Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Νίκαιας Ρέντη Μ.Κουφόγιαννη

    ΘΕΜΑ: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων

    Σαρωτικές βαθιά αντί-εκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές είναι οι αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση. Το Υπουργείο ανακοινώνει μεγάλης έκτασης συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων μέσα στον επόμενο μήνα. Θέλει να συγχωνεύσει όλα τα συστεγαζόμενα σχολεία, να διαλύσει και να διοχετεύσει τους μαθητές των «μικρών» σχολείων σε γειτονικά και φυσικά να καταργήσει με τους τρόπους αυτούς εκατοντάδες σχολεία.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: «Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα…» και ότι «Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια)…».

    Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες συγχωνεύσεις και στην περιοχή μας και ότι θα αυξηθεί σταδιακά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μειώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

    Γίνεται κατανοητό πως το Υπουργείο κινείται με μόνο γνώμονα τη μείωση του κόστους από την πλευρά του κράτους για την εκπαίδευση. Το μνημόνιο επιβάλλει δραστικές περικοπές στο δημόσιο, και οι τομείς του δημοσίου που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Ήδη φέτος τα χρήματα για την εκπαίδευση (2,75% του ΑΕΠ) είναι τα λιγότερα που έχουν δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

    Μάθαμε ότι η Υπουργός Παιδείας καλεί στις 28/ 2 τους Δημάρχους σε συνάντηση για τις συνχωνεύσεις των σχολικών μονάδων .

    Πιστεύουμε ότι στην συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος της Πόλης πρέπει να πάει με ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

    Για αυτό σας καλούμε να πάρετε απόφαση για σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων , με την συμμετοχή όλων των φορέων της Εκπαίδευσης, σύλλογο εκπαιδευτικών α/βάθμιας, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων.

    Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας θα γίνει δεκτό και ότι θα υπάρξει κοινή πλεύση όλων μας για το καλό των Σχολείων της Πόλης μας

    Κώστας Παπαδόπουλος
    Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας -Ρέντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή