nikaiarenti@hotmail.com . Στο email αυτό στείλτε καταγγελλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε να δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιευτεί, όπως θέλετε, και εάν θέλετε, ανώνυμα η επώνυμα. Ξεσηκωθείτε, παλέψτε, αντιδράστε και αντισταθείτε σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε κείμενο, φωτογραφία, ιδέα, σχόλιο είναι ελεύθερο για αντιγραφή σε οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικό και έντυπο. Σκοπός του ιστότοπου είναι η διάδοση σκέψεων και ιδεών και όχι η προβολή του δημιουργού του.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση¨"Κόντρα στο ρεύμα"

Λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστότοπου την παρακάτω ανακοίνωση από τον συνδυασμό "Κόντρα στο ρεύμα" και φυσικά τη δημοσιεύουμε.


Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της κίνησης από το ΝΠΔΔ "Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη"
 
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 28/2/2011 με την διαδικασία του κατεπείγοντος εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση η σύσταση του νέου Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» του νέου δήμου μας, το οποίο περιλαμβάνει τα ΚΑΠΗ της Νίκαιας και του Ρέντη, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ό, τι αφορά στην κοινωνική πρόνοια και υγεία.

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ΝΠ στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, με την ανεργία να είναι στο «κόκκινο», με εκατοντάδες νέους ανέργους να προστίθενται κάθε μέρα, με υποψήφιους άνεργους εκατοντάδες επαγγελματίες που κλείνουν καθημερινά τις δουλειές τους και τα καταστήματα τους. Με την ιδιαίτερη ανάγκη που θα φανεί το επόμενο διάστημα στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όταν θα πρέπει να δεχτούν όλα και περισσότερα παιδιά λόγω της οικονομικής δυσχέρειας να πάνε σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Με μια σειρά άλλες ανάγκες που προκύπτουν και θα προκύψουν από την σημερινή κατάσταση που έχουμε περιέλθει από την πολιτική της Κυβέρνησης να θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα να κάνει τους Έλληνες τον φτωχότερο λαό της Ευρώπης.

Για αυτούς τους λόγους η σύσταση του ΝΠ θα πρέπει να είναι ανάλογη με την απόφαση που πήρε στις εκλογές ο πολίτης της Νίκαιας και του Ρέντη, που αποφάσισε με την ψήφο του να στείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Καλλικρατικού δήμου και τις 6 παρατάξεις που ζητούσαν την ψήφο του.

Η πρόταση όμως της δημοτικής αρχής είναι να έχουν θέση μόνο οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το «κόντρα στο ρεύμα «θέση αναπληρωματικού»(!!). Δηλαδή εμείς θα έπρεπε να αναπληρώνουμε όταν λείπει, έναν από τις 4 άλλες παρατάξεις που δεν έχουμε τις ίδιες θέσεις και απόψεις. Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατόν να το δεχτούμε και αρνηθήκαμε αυτήν την πρόταση.

Η παρέμβαση του Δημάρχου ήταν «να είμαστε αλλά και ταυτόχρονα και να μην είμαστε», αφού δεν θα έχουμε δικαίωμα ψήφου. Αυτήν δεν χρειάζεται να μας την παραχωρήσει κανείς αφού πιστεύουμε ότι την δικαιούμαστε και θα το κάνουμε έτσι και αλλιώς .

Πιστεύουμε ότι και στα δύο ΝΠ και στην κοινωφελή επιχείρηση καθώς και στις σχολικές επιτροπές πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση όλως των παρατάξεων όπως εκλέχτηκαν από τις εκλογές στις 7/11/2010 και να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός.

Θεωρούμε σκόπιμο τον αποκλεισμό μας από το ΝΠ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ &ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και δηλώνουμε ότι αν δεν αποκατασταθεί αυτή η αδικία θα καταγγείλουμε και θα διεκδικήσουμε έμπρακτα το δικαίωμα μας αυτό.

Κώστας Παπαδόπουλος,
Δημοτικός σύμβουλος με το «κόντρα στο ρεύμα»

3/3/2010

1 σχόλιο: