nikaiarenti@hotmail.com . Στο email αυτό στείλτε καταγγελλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε να δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιευτεί, όπως θέλετε, και εάν θέλετε, ανώνυμα η επώνυμα. Ξεσηκωθείτε, παλέψτε, αντιδράστε και αντισταθείτε σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε κείμενο, φωτογραφία, ιδέα, σχόλιο είναι ελεύθερο για αντιγραφή σε οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικό και έντυπο. Σκοπός του ιστότοπου είναι η διάδοση σκέψεων και ιδεών και όχι η προβολή του δημιουργού του.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Καρναβάλι Νίκαιας-Ρέντη

Τελείωσε η μεσημεριανή παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων γύρω από την κεντρική πλατεία του Ρέντη. Πολύ κέφι, χαρά, μουσική, χορός από μικρούς και μεγάλους που χάρηκαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις με έναν καιρό που έκανε το χατίρι σε όλους, με το παραπάνω.


Αυτά θα τα ακούσετε και θα τα διαβάσετε από πολλούς ιστότοπους που ασχολούνται με τον Δήμο μας. Εγώ θα ασχοληθώ με αυτά που με ενόχλησαν σε όλο αυτό το πανηγύρι.

Πρώτα απ' όλα ο χώρος που έγινε το καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη. Ή μάλλον του Δήμου Ρέντη σκέτο; Γιατί θα μπορούσε ο νέος μας Δήμαρχος να υπολογίσει και τους κατοίκους του Δήμου που ήρθε, της Νίκαιας, και να πραγματοποιήσει τη παρέλαση των αρμάτων σε ένα πιο κεντρικό και ενδιάμεσο σημείο του Καλλικρατικού Δήμου. Εκτός και εάν κρατάει τα γλέντια και τις λοιπές διασκεδάσεις για τους δημότες του Ρέντη και επιφυλάσσει μόνο αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, περικοπές στον πολιτισμό, μειώσεις στους εργαζόμενους και άλλα τέτοια όμορφα για τους κατοίκους της Νίκαιας, με πρόσχημα τα χρέη που, όλοι γνωρίζουν αλλά έντεχνα σιωπούν, ευθύνεται κατά κύριο λόγο ο κος Τράπαλης, τον θυμάστε, τον Πασοκικό Δήμαρχο Νίκαιας που εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά την "επιτυχημένη" θητεία του στο Δήμο.


Επίσης, το άλλο που ήθελα να τονίσω είναι η χορηγίες-διαφημίσεις στα καρναβαλικά άρματα. Σε μια εποχή που όλα ξεπουλιούνται και όλα έχουν βγει στο σφυρί, που ηθική, αξίες, ήθη και έθιμα έχουν εξαφανιστεί, ούτε το καρναβάλι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς το φιλάνθρωπο ταμείο των μεγάλων εμπορικών κέντρων και εταιρειών. Μπράβο κε Δήμαρχε. Ακόμα και σε καρναβαλικές ομάδες δημοτικών σχολείων είχατε διαφημιστικές ταμπέλες εμπορικών κέντρων του Δήμου. Άλλωστε δίνουν πολλά, φαντάζομαι, για δημοτικά τέλη και ενισχύουν το ταμείο του Δήμου.


Άραγε το ταμείο των δύο Δήμων έχει ενοποιηθεί η ακόμη στο μυαλό σας έχετε ξεχωριστά τους δύο Δήμους και λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά, θεωρώντας εαυτόν ως επιτυχημένο δήμαρχο Ρέντη και σωτήρα Δήμαρχο Νίκαιας;

Οι πολίτες δεν το βλέπουν έτσι. Για το μόνο που πρέπει να είστε σίγουρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου