nikaiarenti@hotmail.com . Στο email αυτό στείλτε καταγγελλίες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, φωτογραφίες και ότι άλλο θέλετε να δημοσιοποιηθεί και θα δημοσιευτεί, όπως θέλετε, και εάν θέλετε, ανώνυμα η επώνυμα. Ξεσηκωθείτε, παλέψτε, αντιδράστε και αντισταθείτε σε κάθε τι που σας ενοχλεί και σας εξοργίζει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε κείμενο, φωτογραφία, ιδέα, σχόλιο είναι ελεύθερο για αντιγραφή σε οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικό και έντυπο. Σκοπός του ιστότοπου είναι η διάδοση σκέψεων και ιδεών και όχι η προβολή του δημιουργού του.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ξεσηκωμός στη Νίκαια

Η εκπαιδευτική-μαθητική κοινότητα στη Νίκαια, και όχι μόνο, είναι ανάστατη. Με γοργούς ρυθμούς, ο ένας μετά τον άλλον,  αντιδρούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι γονείς, οι μαθητές και οι ενώσεις στα παράλογα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων. Σειρά έχει το 8ο Γυμνάσιο Νίκαιας που δημοσιοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση.


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»
ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ 51
Τηλ. : 210 4930438                       


                                              Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


                        ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -
                          ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 4ου - 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Προς
1)    Προϊστάμενο 2 ΒΘ/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
2)    Προϊσταμένη 2ου Γραφείου ΒΘ/ΜΙΑΣ - κα. Παπαδοπούλου Αρχ.
3)    κ. Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη
4)    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
5)    Δημοτικές παρατάξεις


Αγαπητοί γονείς,


Σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 14/3/2011 και ώρα 06:30 στο χώρο του σχολείου μας, για να συζητήσουμε το θέμα της συγχώνευσης των σχολείων.
Δεν μας έφταναν οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, οι απολύσεις, η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, τώρα έρχονται και καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων που μόνο αρνητικές εξελίξεις όπως μάθαμε θα έχει για τη μόρφωση των παιδιών μας.


Μετά την κατάργηση του 28ου Δημοτικού σχολείου, ανακοινώθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. ΚΟΥΜΕΝΤΟ, η πρόταση για συγχώνευση του 4ου-8ου Γυμνασίου. Έτσι εξηγείται η αναστάτωση που δημιουργήθηκε πέρσι με την μείωση των τμημάτων του σχολείου μας, ώστε να έρθει σαν «ώριμο φρούτο» η ανάγκη της συγχώνευσης, αφού πρόκειται σύμφωνα με τα κριτήριά τους για μικρά σχολεία και άρα ασύμφορα να λειτουργούν.


Εμείς οι γονείς πού βλέπουμε τι είδους γνώση παίρνουν τα παιδιά μας, καταλαβαίνουμε πως θα είναι τα πράγματα με 30 παιδιά στο τμήμα. Με χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς. Με Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) καταργημένο. Με σοβαρά μειωμένο το εισόδημά μας και αδυναμία φροντιστηρίων όπου θα σπρώχνονται όλο και περισσότερα παιδιά. Με μειωμένη κατά 21% φέτος την επιχορήγηση για τα σχολεία, καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση θα είναι σε 1-2 χρόνια. Έτσι, θέλουν να σπρωχτούν και οι πιο δύσπιστοι στην ανάγκη για χρηματοδότηση από εξωτερικούς πόρους-χορηγίες.


Γι' αυτούς τους λόγους εμείς οι γονείς λέμε :


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ 15% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Εμείς φυσικά θα είμαστε αλληλέγγυοι και σε αυτόν τον αγώνα. Μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι ΔΕΝ μπορούν να αποφασίζουν και να παίζουν με παιδικές ψυχές. Οι εκλογές, και η πλειοψηφία που παίρνει ένα κόμμα, δεν είναι εν λευκώ εντολή να αποφασίζουν ότι υποβαθμίζει το βιωτικό, γνωστικό και πολιτιστικό επίπεδο του λαού.

Για άλλη μια φορά καλούμε τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη, κ. Ιωακειμίδη, να συγκαλέσει σήμερα κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί ομόφωνη απόφαση ενάντια σε οποιαδήποτε συγχώνευση-κατάργηση σχολείων. Είναι απαίτηση όλων και όχι παράκληση. Επιβάλλεται να γίνει αυτή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κε Δήμαρχε. Οι Νικαιώτες δεν ξεχνούν αυτούς που στέκονται δίπλα τους και πολλοί περισσότερο αυτούς που είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. Να το θυμάστε αυτό.

1 σχόλιο:

  1. Ο.Λ.Μ.Ε.: "Μυστική διπλωματία" του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεσή του για την πολιτική που ακολουθείται στο θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων. Τη στιγμή που δημοσιεύονται στο τύπο αναλυτικά οι επικείμενες συγχωνεύσεις (ποιοι τις έδωσαν άραγε;), η ΟΛΜΕ περιμένει ακόμη τις προτάσεις του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις.

    Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των υφισταμένων της, κυρίως των Περιφερειακών Δ/ντών (που συζητούσαν για τις συγχωνεύσεις με τη λογική της «μυστικής διπλωματίας») μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία. Εκτός κι αν η πολιτική ηγεσία (8 μέρες μετά τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ) σκοπεύει να μας ενημερώσει «κατόπιν εορτής». Αποκαλύπτεται και στο θέμα αυτό πόσο αξία έχουν οι διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας για «διάλογο και διαβούλευση». Μόνο προσχηματικά τις χρησιμοποιεί η ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις.

    Σε κάθε περίπτωση καλούμε τις ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση. Να συνεχίσουν σε συνεργασία με τους γονείς ν’ αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι ευοίωνα. Δε θα ανεχτούμε για λογιστικούς λόγους να θυσιαστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με το στοίβαγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, με την ταλαιπωρία των παιδιών των υποβαθμισμένων περιοχών και με την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, δηλαδή με τη λογική των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων δεν υποστηρίζεται σε καμία περίπτωση η δημόσια δωρεάν Παιδεία.

    Δεν θα ανεχτούμε να θυσιάζεται η δημόσια εκπαίδευση στην πολιτική της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών που επιβάλλει το ΔΝΤ και η τρόικα.

    Και κάτι τελευταίο, είναι αλήθεια πως γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο για να παρακαμφθούν οι προτάσεις των Δ/ντών Εκπαίδευσης, που ήταν στη λογική της μη συγχώνευσης σχολικών μονάδων; Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για μια σοβαρή απόδειξη της αφερεγγυότητας και του μη σεβασμού στη νομιμότητα, που επιδεικνύεται από τους αρμόδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή